همان طور که می دانید تخمه آفتاب گردان چینی از یک پوسته (پوسته) و یک دانه تشکیل شده است که از یک پوشش دانه، دو لپه و یک جنین تشکیل شده است.
پریکارپ به سه لایه تقسیم می شود، اگزوکارپ غشایی با کرک های کوتاه، مزوکارپ چرمی، سخت و ضخیم، اندوکارپ کرکی است.
در داخل پوشش بذر دو لپه هیپرتروفیک و همچنین ریشه، جنین و جوانه بدون آندوسپرم وجود دارد.
ریشه، جنین و جوانه در نوک بذر قرار دارند. پوسته بذر از دو لایه پوست بیرونی و پوست داخلی تشکیل شده و یک لایه سفید است.
میوه تخمه آفتابگردان به صورت آکنه است و در حفره آکنه یک دانه آزاد (هسته) وجود دارد و روی دانه آن لایه نازکی از پوسته دانه قرار دارد.
رنگ میوه سفید، خاکستری روشن، سیاه، قهوه ای، بنفش و دارای راه راه پهن، راه راه باریک، بدون راه راه و غیره می باشد. کشف جدید: سه دانه (مغز) در حفره میوه وجود دارد.
در سراسر جهان توزیع می شود . تخمه آفتابگردان برای روغن عمدتاً در روسیه، ترکیه، آرژانتین و سایر کشورها توزیع می شود.
آفتابگردان خوراکی عمدتاً در شمال چین مانند مغولستان داخلی، سین کیانگ و گانسو توزیع می شود.
دانه درشت، پوسته ضخیم، عملکرد مغز کم است و حدود 50 درصد را شامل می شود و محتوای روغن هسته به طور کلی 40 تا 50 درصد است.
پوست آن بیشتر سیاه و سفید است. برای سرخ کردن یا به عنوان خوراک مناسب است.
دانه ها کوچک، مغزها پر و پر، پوست نازک و عملکرد دانه زیاد است که حدود 65% تا 75% را شامل می شود.
محتوای روغن هسته به طور کلی به 45% تا 60% می رسد. پوست آن بیشتر سیاه است. یا نوارهای خاکستری که برای استخراج روغن مناسب است.
تخمه آفتابگردان و تخمه کدو تنبل سرشار از روی هستند و کمبود روی در بدن انسان باعث چین و چروک های سریع پوست می شود.
بنابراین جویدن روزانه چند عدد تخمه آفتابگردان یا تخمه کدو تنبل می تواند پوست را صاف کرده و ایجاد چین و چروک را به تاخیر بیندازد.
در عین حال، ویتامین E می تواند از آسیب دیدن سلول ها توسط رادیکال های آزاد جلوگیری کند و اثر نرم و سفید کننده پوست دارد.